Frutti Extra Bursaspor hükmen galip

Frutti Extra Bursaspor’un 7Days Euro Cup’ta oynayacağı Cedevita Olimpija karşılaşması, rakipteki bir basketbolcunun covid-19 testinin pozitif çıkması sebebiyle iptâl edilmişti. Euroleague Basketbol Disiplin Kurulu, maç ile ilgili kararını verirken, Frutti Extra Bursaspor’u hükmen galip ilan etti.

Tarihinde ilk kez Avrupa’da mücadele eden Frutti Extra Bursaspor’a sevindirici haber geldi. 7Days Euro Cup’ta Frutti Extra Bursaspor ile Cedevita Olimpija arasında 7 Ekim tarihinde oynanması gereken karşılaşma iptal edilmişti. Sloven ekibinde, bir basketbolcuda Covid-19 testinin pozitif çıkması ve Sloven hükümetinin ülke kuralları gereği, takımını 10 gün karantinaya alma kararı sonrası karşılaşma oynanamıştı.

Deplasmanda oynayacağı Cedevita Olimpija maçı öncesi rakip takımda yaşanan Covid-19 vakası nedeniyle oynanmayan maç sonrası nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyordu. Euroleague Basketbol Disilpin Komitesi, Cedevita Olimpija-Frutti Extra Bursaspor maçını görüştü ve kararını açıkladı. Sloven ekibinde bir oyuncunun pozitif çıkması üzerine bütün takımın karantina altına alınması ve maçın oynanmaması sebebiyle Bursaspor 0-20 hükmen galip ilân edildi.

FORVETE TAKVİYE

Öte yandan Frutti Extra Bursaspor, 26 yaşındaki forvet oyuncusu Metin Türen’i kadrosuna dahil etti. Milli oyuncu, ligde daha önce Darüşşafaka, Yeşilgiresun Belediyespor, Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom formalarını giymişti.

Türen, geçtiğimiz sezon ligde 23 maçta forma giyerken; 18,61 dakika ortalama süre aldı, 5.17 sayı, 4,09 ribaunt ve 1,57’lik asist katkısıyla oynadı.

About bahishaber24

Check Also

Chris Jones, Maccabi’ye transfer oldu

Chris Jones, Maccabi’ye transfer oldu

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi FOX Tel Aviv, Frutti Extra Bursaspor´dan Chris Jones´u transfer ettiğini …

Translate »