Nba’de tarihi boykot! Maça çıkmadılar…

Amerika’da yaşanan siyah bireylere karşı ırkçı polis şiddeti sebebiyle Milwaukee Bucks’ın başlattığı boykot kararıyla, bu gece NBA’de oynanacak tüm playoff maçları ertelendi.

NBA’de tarihi bir gece yaşandı! Milwaukee Bucks oyuncuları, Orlando Magic ile oynadıkları play-off serisinin 5. maçına çıkmama kararını salona gelince maç öncesi ısınmaya katılmayarak tüm dünyaya duyurdu!

Boykot kararı alan Bucks’a Magic de uyarak parkeyi terketti ve kısa süre sonra maçın ertelendiği açıklandı. Ardından gecenin diğer iki maçı da ırkçılığa karşı boykot nedeniyle ertelendi.

Gün içerisinde yarın Boston Celtics ile Toronto Raptors arasında oynanacak Doğu Konferansı playoff yarı final eşleşmesinin boykot edilebileceği konuşuluyordu. Ancak bugün oynanacak maçlar için bir boykot beklenmiyordu.

Son olarak üç gün önce siyah bir erkek birey olan Jacob Blake’in bir polis tarafından sırtından yedi kez vurulmasıyla Amerika’da tansiyon yeniden yükselmiş, halk protestolara başlamıştı. Blake’in yaşadığı polis şiddetinin Wisconsin eyaletinin  Kenosha kentinde yaşanması sebebiyle Bucks’ın bu konuda daha hassas davranmış olabileceği düşünülüyor. Zira Milwakuee de bir Wisconsin kenti.

The Bucks players made this decision in the wake of the Jacob Blake shooting in Wisconsin, ultimately deciding that they wouldn’t leave the locker room for the start of Game 5 against Orlando. https://t.co/COJ6E0aJLj

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) August 26, 2020

About bahishaber24

Check Also

Chris Jones, Maccabi’ye transfer oldu

Chris Jones, Maccabi’ye transfer oldu

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi FOX Tel Aviv, Frutti Extra Bursaspor´dan Chris Jones´u transfer ettiğini …

Translate »