Fener’in hocası kim olmalı?

Okurlarım, izleyenlerim soruyor:
• Teknik direktör işine ne diyorsun?
• Rafa Benitez olur mu?
• Falanca olsa daha iyi olmaz mı?
Ben de cevap yazabildiklerime daha çok “Bir belli olsun da yazalım” diyorum. Ama belli ki bu konuda düşüncelerimi merak edenler var.
Bir okur kardeşim aynen şunları demiş:
“Medyada ya Ali Koç düşmanları ya da tam partizanlar var. Sağduyulu yorum istiyoruz…”
Bu minvalde fikirlerimi yazayım;
☆☆
Bir kere Rafael Benitez elbette çok kariyerli iyi bir isim. Jorge Jesus da. Fonseca da.. Çok istenen Bielsa olmaz. Gelmeyi kabul edeceğini sanmıyorum çünkü kendisi Batı Avrupa dışında çalışmayı hiç düşunmedi. Yoksa mükemmel bir teknik adam. İstenenlerden bir diğeri Ralf Rangnick. Keşke Ali Bey ilk geldiğinde onu getirseydi. Çünkü Rangnick bizzat kendi ifadesiyle 23 yaşından büyük futbolcularla çalışmayı istemiyor. Ama 3 yıl önce onu getirseydiniz ve “Bana bir düzen kur” deseydiniz bugün çok kuvvetli bir takım altyapınız ve yüksek fiyata satılacak en az 2 – 3 oyuncunuz olurdu. Lakin acil sonuç beklenen yerde Rangnick tercih edilemez. O da yarışmacı olmaktansa ‘soy kurucu’ olmayı seçmiş bir futbol adamı. Yoksa Ali Koç’un futbol aklı Roger Wittman’ın yakın dostu ve harika bir teknik adam.
Bunun dışında Polonya Milli Takım hocası Paulo Sousa’nın teknik adamlık kariyerine hakim değilim. İsmi geçen Marco Silva’nın konuşulan diğer isimlerin gerisinde olduğunu düşünüyorum. Jorge Jesus, kendi memleketi dışında Brezilya’da çalıştı ve sonra Arap yarımadasına gitti. Çok maliyetli bir isim. Bence çok çok iyi bir teknik direktör.
Paulo Fonseca ise Braga ve Shakthar’da müthiş sezonlar geçirdi. Çok zor bir lig olan ve her teknik adamın taktik bilgisinin yüksek olduğu İtalya’da 2 yıl kaldı. Oradaki puan ortalaması 1.77 idi. Roma ortalamasının biraz altında olsa da genelde fena değildi. Labbadia’nın olacağına ihtimal vermiyorum.
Şahsi görüşümü bildirmiştim. Benim favorim Steven Gerrard, plasem Ruben Amorim, sürprizim Xavi Hernandez idi. Sassuolo’nun hocası Roberto De Zerbi en büyük önerimdi ama o da Shakhtar’a gitti. İsmi geçenlerden Rangnick ve Bielsa üst klasman hocalar. Ancak bu ikisinin de olnayacağını tahmin ediyorum. Jesus’un maddi sebeplerden zor olduğunu tahmin ediyorum. Paulo Sousa – Paulo Fonseca – Marco Silva ve Rafael Benitez’den biri olacak gibi görünüyor. Liverpool taraftarı olduğumdan Benitez bizim gibiler için unutulmaz anılar bırakmış bir hocadır. Ama 93 maç üst üste aynı kadro ile maça çıkmamış bir rotasyon delisidir de..
Sonuçta Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Thomas Tuchel, Zinedine Zidane, Diego Simeone, Carlo Ancelotti, Hansi Flick, Julian Nagelsmann, Gasperini, Allegri, Pioli, Conte, Luis Enrique, Bielsa gibi en üst seviye hocaları alamayacaksanız bunların 1 kademe altında yer alabilecek hedefleriniz arasında olmalı. Lucien Favre, Unai Emery, Beter Bozs buraların hocası. Jesus – Benitez ve Fonseca’yı da bu kategoriye dahil edebiliriz. Şu belli ki kim gelirse gelsin belli bir kısım “Çöp” diyecek. Ali Koç kimde karar kılarsa kılsın “Çok kötü tercih” diyenler olacak. Ve yine Koç sezona hocasız girse “Başkan farklı bir şey deniyor. Kesin başarılı olacak” diyenler de olacak.
Fenerbahçe’nin şartları adına en hayırlısı kimse o olsun. Aday sayısı ikiye düşerse ‘şu olsun’ derim. Şu ortamda bu kadar aday içinde bir isim vermek doğru değil. Teknik adam belli olduğunda ona uzun mektuplar yazacağım ve Türkiye futbolunu anlatacağım. O zamana kadar Koç’un; söz verdiği Haziran’ın 3. haftasına kadar en doğru kararı vermesini umalım.

About bahishaber24

Check Also

Erkek voleybolunda Fransa finalde

Erkek voleybolunda Fransa finalde

AA Fransa, Ariake Arena’daki yarı final mücadelesinde Arjantin ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3-0 mağlup …

Translate »